VisitNordsjælland
ALT DET HER ÅBNER I APRIL

Du kan godt glæde dig – april er måske den måned på året, hvor mest åbner efter at have været lukket i vinterperioden. 

Vis mig alt hvad foråret byder på

LÆS BLANDT ANDET OM

“DET ER KNUD SOM ER DØD”KUNST, LABYRINT OG FERIEPARKIS I SØRUP, UNDER KRONEN OG CAMPING VED LAVE SKOV EN FÅRMIDABEL DAG I HILLERØD, MÆÆHN HUSK AT BOOKE CAMPING I GOD TID

“DET ER KNUD SOM ER DØD”

Du har måske læst digtet af Tom Kristensen eller hørt The Minds of 99s hit af samme navn: I Hundested kan du besøge Knuds hus som ligger en kort gåtur fra Hundested Havn og et stenkast fra Spodsbjerg Fyr. Her arbejdede den store polarforsker mellem sine mange og lange ekspeditioner i Grønland. 

Er du frisk på en cykeltur? Det tager 30 minutter at cykle fra Knud Rasmussens Hus til Liseleje Badehotel – og det er med et smut forbi Tothavens Besøgsgård på vejen. Tag cyklerne med på lokaltoget til Hundested og tag på en cykeltur langs Nordkysten. 

Liseleje Badehotel har været sommerpensionat siden 1936. Liseleje Badehotel ligger med front til Torvet midt i Liseleje. Fra baghaven er der ca. 50 meter til en af Nordsjællands bedste badestrande.

Tothavens Besøgsgård er en gammel bondegård, med dyr, mejeri og gårdbutik. Når du har betalt entréen, kan både børn og voksne gå på opdagelse mellem nyttede dyr og kvalitetsprodukter i gårdbutikken. 

Besøg Knud i Hundested

KUNST, LABYRINT OG FERIEPARK

Tag hele familien med på oplevelse ved Nordkysten!

Besøg Rudolph Tegners Museum i Ruslands lyngklædte bakker, hvor der åbner en ny udstilling af Cathrine Raben. Gå mellem statuer af kraftfulde mænd og kvinder både inde på museet og ude i statueparken.

Fortsæt til Gilleleje Labyrinten, slip børnene løs i Gillelejes helt nye familieoplevelse. Her skal der quizzes og løses gåder i grønne omgivelser. 

Overnat i området på Kongernes Feriepark ved Smidstrup Strand, som er en 4-stjernet campingplads tæt på natur, kulturhistorie og ikke langt fra den smukke Nordkyst ved Kattegat og stranden.

Læs mere om Gilleleje Labyrinten

IS I SØRUP, UNDER KRONEN OG CAMPING VED LAVE SKOV  

Oplevelser i rummet mellem sø og hav

Start dagen ved Esrum Sø i Sørup, med en is eller et stykke kage i Sørup Ishus & Kaffestue. Ny udsigten over Esrum Sø fra bredden. Herfra kan du starte gåturen op i Fredensborg Slotshave, hvor du ved slottet finder Under Kronen. Under Kronen er en kombineret turistinspiration, vaffelhus og indgang til Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Overnat på Nivå Camping, her vælger du selv mellem shelter, hytter eller en grøn plet til dit telt, campingvogn eller autocamper. Nivå Camping ligger i noget af Nordsjællands flotteste natur i udkanten af Lave Skov kun 800 meter fra lystbådehavnen og Nivå Strandpark

Find en grøn plet til teltet i Nordsjælland


EN FÅRMIDABEL DAG I HILLERØD, MÆÆHN HUSK AT BOOKE CAMPING I GOD TID

Byhistorie, økologi og Danmarks bedste campingplads

Start dagen midt i byen – Hillerød Bymuseum er et historisk museum i tre etager, som fortæller Hillerøds historie fra middelalderlandsby og frem til i dag. På museet må børn gerne røre og lege med tingene.

Fortsæt dagen lidt uden for Tulstrup på Mangholm. Fra Hilleød tager det omtrent 20 minutter at cykle ud til gården. Mangholm er et økologisk landbrug, som drives nænsomt på naturens præmisser ved hjælp af ældre driftsformer, med oprindelige husdyrracer og gamle kornsorter.

Slut dagen på Danmarks bedste campingplads, Hillerød Camping. Hvis du ikke kender den i forvejen, så har du noget godt til gode. Hillerød Camping er en blomstrende oase, indrettet med masser af blomster og planter og med en rolig atmosfære. Pladsen ligger i gåafstand fra verdensattraktionen Frederiksborg Slot med Barokhaven og Slotssøen samt Hillerøds hyggelige shopping- og cafémiljø.

Besøg Mangholm

DET ER POPULÆRT LIGE NU  

❤️ Find overnatning til sommerferien

❤️ Aktiviteter for børn

❤️ Vandre i Nordsjælland

De bedste hilsner
og rigtig god fornøjelse

Jesper Bækgaard
VisitNordsjælland

FacebookInstagramLinkedInWebsiteYouTube

VisitNordsjælland
Krakasvej 17
DK-3400 Hillerød

Tilmeld dig vores nyhedsbrev