Vi juler på bibliotekerne. Kom forbi dit yndlingsbibliotek og lån en julebog eller julemusik til at hygge med i december måned. På hovedbiblioteket kan du lige nu købe håndlavet julepynt produceret af elever fra FGU NORD. Læs mere længere nede i nyhedsbrevet, hvor du også får fem anbefalinger til bøger, der får dig i julestemning.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Fernisering på Tranen: Sofia Novikoff Unger

Tirsdag den 7. december kl. 18.00-20.30Tranen, Gentofte Hovedbibliotek

I vor hastigt foranderlige verden uddør stadig flere arter, men enkelte stortrives. En af dem er ræven, som er et særlig tilpasningsdygtigt dyr. Ræven er udgangspunktet for Sofia Novikoff Ungers soloudstilling på Tranen, der undersøger dyret i dets mange forskellige miljøer.

Centralt i udstillingen står et videoværk i grænselandet mellem animation og dokumentar, reportage og spekulation. Fortællingen tager afsæt i 1960’ernes Sibirien, hvor videnskabsmanden Belyaev eksperimenterer med at DNA-redigere ræve. Kunstneren undersøger, hvordan mennesket siden har søgt at styre rævens evolution – og spekulerer over, hvordan den kan ende med at blive herre over egen udvikling.

Gratis. Ingen tilmelding.

Læs mere her 

Judy Gammelgaard: Henrik Pontoppidan og den ulykkelige kærlighed

Torsdag den 16. december kl. 17.00-18.30Gentofte Hovedbibliotek

Det er velkendt, at de fleste af Pontoppidans helte giver op over for danskheden og for det særligt danske, men det sker ikke uden trods. Kvinderne i Pontoppidans store og små romaner resignerer ikke men insisterer, selv om de ofte må ende med at indse, at de kommer til kort. I foredraget trækker Judy Gammelgaard nogle af Pontoppidans kvindelige hovedpersoner frem: Jytte Abildgaard fra De dødes rige, Ursula Branth fra Nattevagt og Jacobe fra Lykke-Per, og undersøger deres kamp – mod samfundet, mod mændene og ikke mindst mod deres egne indre dæmoner.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Køb hjemmelavet julepynt på hovedbiblioteket

Gentofte Hovedbibliotek

På hovedbiblioteket kan du i december måned købe håndlavet julepynt, som elever fra Pædagogik og Kulturværkstedet på FGU NORD har lavet. Kig forbi og find en gave til pakkeleg, mandelgaven eller en unik værtindegave til julens mange fester. Der bliver løbende fyldt op, og der er også mulighed for at pakke ind. Betaling via MobilePay.

Bøger, der får dig i julestemning

Juleferien ligger lige om hjørnet! Her får du fem stemningsfulde anbefalinger til julelæsningen fra bibliotekets litteraturformidler, Therese.

Andvake af Jon Fosse

Legenden om juleroserne af Selma Lagerlöf

Dejlig er jorden af Marit Tusvik

Vinter- og julefortællinger af Siegfried Lenz

Auggie Wrens julefortælling i Smoke & Blue in the face : to film af Paul Auster

Læs mere om bøgerne her 

Coronapas ved større arrangementer

Pr. 29. november er indendørs foredrag med mere end 100 deltagere omfattet af lovgivningen om, at deltagere over 15 år skal kunne fremvise coronapas. Det gør sig gældende ved større arrangementer på bibliotekerne, og vi vil forud for afholdelse orientere de tilmeldte deltagere.

Et coronapas dokumenterer, at du er vaccineret, tidligere smittet eller testet negativ.Dokumentation for et coronapas kan ske både i papirformat og elektronisk. Coronapas kan f.eks. fås i form af appen Coronapas, som aktiveres med NemID, via sundhedsmyndighedernes app “minSundhed” eller et printet dokument. Hvis du benytter printet dokumentation, skal du huske at medbringe gyldigt ID som pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Læs mere om coronapas her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev