HILSEN FRA BISKOPPEN: “Når vi om aftenen den 4. maj sætter levende lys i vinduerne, vedligeholder vi ikke kun en tradition og mindet om den fred, vi vandt i 1945. Jeg er overbevist om, at lysene i år også vil være ledsaget af tanker og bøn for de mennesker, der lige nu er ramt af krigens gru i Ukraine,” skriver biskop Peter Birch i sin hilsen.

Læs Peter Birchs hilsen

IDEKATALOG TIL AKTIVITETER FOR OG MED UKRAINERE

Mange kirker spørger i øjeblikket sig selv, hvordan de bedst muligt kan bidrage til at tage imod flygtninge fra Ukraine. Her finder du en liste over aktiviteter, arrangementer og andre tiltag, du og din kirke kan trække inspiration fra. Kataloget bliver løbende opdateret.

Se listen

KIRKEN, UKRAINERNE OG JURAEN

Find informationer om, hvilke juridiske problemstillinger der kan opstå, når det kommer til kirkernes initiativer for og støtte til ukrainske flygtninge.

Læs mere

NYE PRÆSTER

SKOVSHOVED KIRKE Mikkel Tode forsøgte ellers at sno sig uden om præstekaldet, men nu er han der, hvor han skal være.

Lær Mikkel bedre at kende

NÆRUM KIRKE For Amalie Nørgaard Rathje er det vigtigt, at kirken er et mødested for alle slags mennesker.

Mød Amalie her

SKOVLUNDE KIRKE Kathrine Asklund Brorsen vil åbne kirken for dem, der ikke helt ved, hvad de skal bruge den til.

Læs mere om Kathrine

LÆS OGSÅ

BISKOPPER DRØFTER KIRKENS ROLLE MED STATSMINISTEREN

Kirken spiller en vigtig rolle i kampen mod værdirelativismen. Det sagde statsminister Mette Frederiksen til bispemødet sidste uge, hvor hun sammen med biskopperne drøftede kirkens rolle i samfundet i krisetider.

Læs artiklen

HVEM SKAL INDSTILLES TIL STIFTETS INITIATIVPRIS?

Har I sat et projekt i gang, der opbygger menigheden i sognet? Og har det fået succes? Så er det nu, projektet skal indstilles til stiftets Initiativpris.

Læs mere

KOMMENDE KURSER OG ARRANGEMENTER

10. maj           Kursus: Sjælesorg 2022 – Brug for en opdatering? 1. juni             Gerontopædagogisk kursus i Frederiksund Kirkes sognegård 2. juni             Introkursus for nyansatte i folkekirken 8. juni             Gerontopædagogisk kursus i Lyngby Kirkes sognegård 13.-15. juni     Stiftspræstekursus 20. juni           Gå hjem-møde i Helsinge Sognegård LÆS OM ALLE ARRANGEMENTER HER

Følg stiftets liv på Helsingør Stifts Facebook og LinkedIn

Send forslag og kommentarer til nyhedsbrevet ved at svare på denne mail, eller send dem til kommunikationskonsulent Steen Toft Winther på mail: STEWI@KM.DK

Tilmeld dig vores nyhedsbrev