Noget helt særligt!

Måske er det den bagende sol fra en næsten altid skyfri himmel, der gør det. Måske er det jordforholdene, der er noget helt specielt. Eller måske er det, fordi man i Alsace bare har fantastisk god erfaring med og fornemmelse for, hvordan man fremstiller virkelig delikat vin, som de fleste nu allerbedst kan lide den. Sandheden er nok, at det er en kombination af disse, der gør Alsace-vine til noget ganske særligt, og at der selvfølgelig også er mange andre forhold, der påvirker produktionen af ypperlig vin. Uanset hvad, kommer man ikke udenom, at Alsace-vine er kollossalt populære!
x
Rent geogratisk støder Alsace-regionen i Frankrig op til Tyskland, og dette – sammenholdt med, at der her er tale om en af de tørreste og mest solrige regioner i landet – gør, at den aromatiske Riesling-drue er den mest dyrkede vin på dette sted. Man finder mere end framragende franske Riesling-vine herfra, ligesom man også finder klassisk Gewürztraminer, Muscat, Pinot Gris og Pinot Noir, som også alle må anses for traditionelle vine for dette område.
 x
Holte Vinlager på Smakkegårdsvej i Gentofte fører naturligvis også fristende lækre Alsace-vine – og endda til yderst rimelige priser! Se de fantastiske Alsace-hvidvine her, og søg selv videre på websitet for også at finde eksempelvis skøn Crement, Pinot og andre skønne vine fra samme område.
x
x
Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev