“Lad os ikke glemme, at motiverne til menneskers handlinger som regel er uendeligt meget mere komplicerede og mangfoldige, end vi bagefter opfatter dem som, og kun sjældent kan skitseres helt præcist.” (Dostojevskij, Idioten)

11. november 1821 blev Fjodor Mikhajlovitj Dostojevskij født i Moskva, og i disse dage fejrer hele verden 200-året for en af de allerstørste forfattere i verdenshistorien. På Gentofte Bibliotekerne er vi heller ikke færdige med at fejre Dostojevskij endnu, og torsdag den 25. november kan du på Vangede Bibliotek høre om galskab og helligt vanvid i hans værker.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Mord på biblioteket

Tirsdag den 23. november kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Mød en række stærke krimiforfattere, når biblioteket i samarbejde med Politikens Forlag inviterer til en eftermiddag i spændingens tegn. Dagens forfattere er Faber og Pedersen, Thomas Bagger og Dennis Jürgensen, som alle interviewes af Helle Skov Wacher fra Politikens Forlag. Forlaget udleverer en vinterbog til alle tilmeldte.

Gratis. Tilmelding HER

Live-streaming: Cellers saltbalance

Tirsdag den 23. november kl. 19.00-21.00Dyssegård Bibliotek

Lektor i molekylærbiologi Hanne Poulsen fortæller om vores cellers afhængighed af salt. I cellernes membraner sidder en lillebitte nanomaskine – kaldet natrium-kalium-pumpen – som omhyggeligt sorterer forskellige saltioner. De seneste års forskning har vist, at fejl i pumpen medfører sjældne sygdomme. Kom til live-streaming på Dyssegård Bibliotek og få indblik i den nyeste forskning direkte fra forskeren selv. Foredraget bliver live-streamet direkte fra Aarhus Universitet, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms eller tweet.

Gratis. Tilmelding HER

Galskab og helligt vanvid hos Dostojevskij v. Jesper Nyeng

Torsdag den 25. november kl. 19.00-20.30Vangede BibliotekI russiske Fjodor Dostojevskijs (1821-1881) prosaværker vrimler det med karakterer, som plages af tvivl om egen væren og social status. Tvivlen udgør en vigtig komponent i det almenmenneskelige, men er på samme tid kimen til det unormale, det gale.

I anledning af forfatterens 200-års jubilæum introducerer ph.d.-studerende i russisk litteratur på KU, Jesper Nyeng, Dostojevskijs forfatterskab med udgangspunkt i to berømte galskabsværker: Kældermennesket (1864) og Idioten (1868-69).

Gratis. Tilmelding HER 

Litterært juleklip – for børn og voksne

Lørdag den 27. november kl. 10.00-12.00

Jægersborg Bibliotek

Sidste weekend i november tager vi hul på juleforberedelserne med et litterært klippe-klistre-arrangement. Grafisk designer Christina Bruun Olsson inspirerer og guider os, og billedbøger, magasiner og gamle nodehæfter danner rammen for vores kreativitet og fantasi. Alle er velkomne.

Gratis. Tilmelding HER

Jazzkoncert: Niels Ryde Transition Trio

Lørdag den 27. november kl. 13.00-14.30Ordrup BibliotekNiels Ryde er en internationalt anerkendt bassist, komponist og kapelmester. I 40 år har han været med på den danske og internationale jazzscene. Trioen består også af en af de mest benyttede pianister i dansk jazz, Jacob Broholm, samt trommeslageren Jacob Melchior, som har boet i jazzens hovedstad, New York, i 25 år.

Trioen bryder de konventionelle grænser og skaber en original, frisk og unik sound, hvor jazzen blandes med rytmer fra verdensmusikken og elementer fra den moderne kompositionsmusik.

Gratis. Tilmelding HER

Vil du hjælpe til på valgdagen?

Gentofte Kommune mangler hjælpere til valgdagen den 16. november.

Hvis du har lyst til at opleve Kommunal- og Regionsrådsvalget på allertætteste hånd og få en sjælden mulighed for at se, hvordan demokratiet fungerer, så meld dig til valgholdet.

Der er mulighed for at komme og deltage i forskellige tidsrum i løbet af dagen, og der vil være en symbolsk betaling for arbejdet på enten 920 kr. eller 450 kr.

Læs mere HER

Det sker også:

Fællessang på Vangede Bibliotek 24. november kl. 19.00 – 21.00

Højskolesangbogen leverer lyrikken, og biblioteksleder Anders Busk står for musikken, så det eneste vi mangler, er stemmerne. Fællessangen foregår i Café Caféen, og undervejs er der mulighed for at købe forfriskninger til at smøre stemmebåndene.

Gratis. Tilmelding HER

Eftermiddags-film på Hovedbiblioteket

25. november kl. 14.30 – 16.30

Skønt koreansk/amerikansk drama fra 2020 er på programmet. Vi må af rettighedshensyn ikke skrive titlen her, men tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev, så får du seneste program.

Gratis. Tilmelding HER

Kontaktinformation

Gentofte Bibliotekerne

Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup│Tlf.: 3998 5800│bibklub@gentofte.dk

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev