I torsdags tog vi hul på en spontan foredragsrække om krigen i Ukraine med besøg af Samuel Rachlin i en fyldt sal på hovedbiblioteket. På tirsdag den 8. marts gæster Leif Davidsen biblioteket til foredraget “Rusland og Ukraine: Broderskab i krig”. Det foregår i det åbne biblioteksrum og er gratis.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Tilmeld dig foredraget med Leif Davidsen her 

Beatklubben: Bob Dylan på det store lærred

Mandag den 14. marts kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

I denne legendariske dokumentarfilm følger vi Bob Dylan under den turné i England i 1965, som var hans sidste, før han gik elektrisk. Her ser man Dylan omgivet af teenage-fans, i heftige filosofiske diskussioner med journalister og i samspil med musikere som Joan Baez, Donovan og Alan Price. Filmen indeholder også fremførelser af nogle af Dylans mest berømte sange, herunder “Subterranean Homesick Blues”, “The Times They Are A-Changin'” og “It’s All Over Now, Baby Blue”.

Tilmeld dig Beatklubbens nyhedsbrev ved at sende en mail til sza@gentofte.dk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Live-streaming: Ekstrem fordøjelse- ved professor i zoofysiologi Tobias Wang

Tirsdag den 15. marts kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek

Kom til livestreaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab på Dyssegård Bibliotek. Få indblik i den nyeste forskning, når førende forskere gør komplekse emner tilgængelige for alle. Foredragene streames direkte fra Søauditoriet på Aarhus Universitet. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms og tweet.

Gratis.

Tilmeld dig her 

QUIZ QUIZ QUIZ

Onsdag den 16. marts kl. 19.00 – 21.00 Vangede Bibliotek

Vi slår endnu engang dørene op for vores quizaftener, hvor bibliotekets personale er værter. Her dystes om alt mellem himmel og jord. Holdene består af fem deltagere, men har du ikke et hold i forvejen, så meld dig bare til alligevel – vi finder ét til dig. Det er muligt at købe forfriskninger i Café Caféen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Eftermiddags-doc: Olegs krig – en barndom i krigens skygge

Torsdag den 17. marts kl. 14.00-15.30 Gentofte Hovedbibliotek

Oplev en anmelderrost og meget aktuel dokumentar, når vi viser filmen fra 2017 om 10-årige Oleg, der bor i det østlige Ukraine – en krigszone der ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Mens mange har forladt det farlige område, er Oleg blevet tilbage sammen med sin bedstemor, som har taget sig af ham, siden hans mor døde.

Filmen vandt bl.a. en Bodil og Robert for årets bedste dokumentarfilm i 2019.

Læs mere og tilmeld dig her 

Flere generationer gør Gentofte renere

Torsdag den 17. marts kl. 15.00-16.30 Dyssegård Bibliotek

Det er sundt at gå, og naturen har brug for hjælp til at få det affald fjernet, folk smider omkring sig. Hvorfor ikke kombinere de to? Hank op i dine børn eller børnebørn og kom forbi biblioteket, hvor du kan låne grej til at samle affald. I foråret kan du deltage i tre eftermiddage med affaldsindsamling, og når I kommer retur, venter der en lille forfriskning og mulighed for at hygge med en god bog eller et spil.

Gratis. Ingen tilmelding.

Mikrofest med oplæsning & musik – en eftermiddag med de spirende mikroforlag

Torsdag den 17. marts kl. 16.50-19.00 Gentoftegade Bibliotek

Kom til en aften med fokus på de små og spirende forlag. En aften med fabler, fodbold, vejrudsigter og musik, hvor du får et spændende indblik i de små forlags store bøger.

Mikroforlagene stormer frem i disse år, og derfor har vi inviteret onlineboghandlen Mikrofest og to forfattere fra mikroforlagene. Christel Sunesen fra Mikrofest fortæller om de 39 mikroforlag, som er med i deres fællesskab, og du kan opleve Jonas Villumsen og Lars Emil Foder, der begge er forfattere og sanger/sangskrivere. De spiller hver især nogle af deres lyriske sange og læser op fra deres tekster.

Gratis.

Tilmeld dig her 

DebatDok: Fat Front

Torsdag den 17. marts kl. 17.00-18.30 Dyssegård Bibliotek

Der er en revolution i gang i Skandinavien, hvor en række kvinder har fået nok af selvhad og skam og stolt kalder sig tykke. De kræver respekt og ligeværd i et slankefikseret samfund, mens de kæmper med et livs lavt selvværd. I alt for mange år har de sat deres liv på pause. Ventet med at købe tøj, tage ud at danse og få en kæreste – til de en dag ville blive tynde. Det skete bare aldrig. I stedet fandt de hinanden og den kropspositive bevægelse. Nu bruger de deres kroppe aktivistisk.

Filmen Fat Front (2019) er instrueret af den anerkendte dokumentarfilminstruktør Louise Detlefsen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Vil du være frivillig i Hovedbibliotekets Netcafé?

I december 2021 fik de frivillige i Gentofte Bibliotekernes netcaféer Gentofte Kommunes Ældrepris. Nu er der mulighed for at blive frivillig i netcaféen på Gentofte Hovedbibliotek, hvor ældre hjælper andre ældre med udfordringer med computer, tablets, smartphones, mailkontoer, opdateringer til apps, internet, NemId, MitId og meget andet. Netcaféen har åbent hver mandag fra kl. 14 på Gentofte Hovedbibliotek.

Skriv en mail til Jeanette på jeal@gentofte.dk, hvis du er interesseret i at blive frivillig eller vil høre mere om Netcaféen.

Få et blik ud i verden med PressReader

Er du interesseret i nyheder fra hele verden, og vil du gerne holde dig opdateret? Så er PressReader det rigtige sted at starte. Med PressReader kan du læse nyheder online fra mere en 120 lande på 60 sprog. Der er op til 90 dages arkiv, og det er muligt at søge aviser efter land eller titel.

Du får det hele i én app. Fra verdenspolitik til lokale nyheder.

Alt, hvad du behøver for at komme i gang med PressReader, er dit bibliotekslogin.

Læs mere her og kom i gang med Pressreader 

Biblioteket anbefaler: Samlede værker af Lydia Sandgren

Litteraturformidler Merete Larsen-Ross anbefaler Lydia Sandgrens debut Samlede værker. En dannelsesroman om ungdom og drømme, studietid, venner og kærester, ambitioner, børn og karriere. Og det er en læseoplevelse af de helt store.

Læs hele Meretes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev