De fleste af os forbinder Ventoux med det mytiske bjerg af samme navn, nemlig Mont Ventoux. Også kaldt det skaldede bjerg på grund af dets hvide måneskabslignende ørken, der dækker de øverste 6 km. Vingården Mur-Mur-Ium ligger ved foden af Mont Ventoux, og stedet her er perfekt for dyrkning af især Grenache og Syrah.

Ventoux er et vindistrikt, som eksperterne holder ekstra øje med i disse år, og det er ikke uden grund, at området kaldes for ”The rising star of the wine world”. Du kan med andre ord her se frem til nogle helt fantastiske smagsoplevelser!

Vi har været så heldige at få lov til at interviewe Veronique fra Mur-Mur-Ium, og du kan høre det spændende interview på vores podcast.

Le Retour Ventoux Rouge 2020

Som navnet “Le Retour” antyder, handler det her om at komme tilbage til rødderne inden for selve vinfremstillingen. Denne forrygende vin er nemlig ikke maskeret af hverken fadlagring eller andre tricks.

Der er fuld fokus på frugt og friskhed – og ja, du får her en “ægte” vin, der bærer præg af frisk bærfrugt, samt lækre provencalske krydderier. Simpelthen forrygende!

Grenache Grandiose 2021

Miraklet fra Ventoux! Her får du en kraftig, intens og krydret vin. Smagen præges af fed bærfrugt og peber.

Vinen er bedst egnet til madretter med gods i – eksempelvis mørbradgryde med paprika, bacon og svampe eller til nogle gode saftige bøffer.

Le Retour Ventoux Rosé 2021

Rosévin med power! Smagen er saftig og bugner af fersken og granatæble. Den er vedholdende i mundhulen og eftersmagen byder på krydrede provencalske noter.

Lækker til gris og kalv – også fra grillen. Serverer du vinen ved 10-12 grader sidder den lige i skabet.

Roussanne Blanc 2015

Fortræffelig hvidvin! Den er lavet på den grønne drue Roussanne, der giver hvidvine af ypperlig karakter. Høstudbyttet er meget lavt – men giver til gengæld en exceptionel høj kvalitet i vinen.

Her er du helt på niveau med en topvin fra Bourgogne – som typisk koster minimum det dobbelte!

Ventoux Extrem 2015

Flagskibet fra Mur-Mur-Ium – sikke en kraftkarl! Den er lavet på Grenache og Syrah, der er håndhøstet fra over 75 år gamle vinstokke.

Vi anbefaler, at du hælder den på karaffel en time inden servering og husk at brug store rødvinsglas. Prøv den til lam, simreretter eller en saftig bøf – det vil du ikke fortryde!

Vidste du at: Det løjerlige navn ”Mur Mur Ium”, er latinsk og betyder: ”den summende lyd af bier”. Bierne har nemlig fundet sig specielt godt til rette ved vinmarkerne der omkranser vingården. Siden 2018 produceres der udelukkende økologiske vine hos Mur-Mur-Ium.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev