I næste uge går det løs med Kultur & Festdage. Se hele programmet på bibliotekerne længere nede i nyhedbrevet. Du kan også vinde Merete Pryds Helles nye roman og billet til foredrag. Læs mere nedenfor.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Vind Merete Pryds Helle nye roman og billetter til foredrag

Onsdag den 8. juni kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

I denne uge udkom Merete Pryds Helles nye roman Det vågne hjerte og selvstændige efterfølger til romanerne Folkets skønhed og Vi kunne alt til et hav af anmelderroser. I næste uge gæster Merete Pryds Helle Hovedbiblioteket, og læsere af nyhedsbrevet kan vinde et eksemplar af Det vågne hjerte og en håndfuld gratis billetter til foredraget på onsdag den 8. juni. Skriv en mail til Christine på cffi@gentofte.dk senest mandag den 6. juni, hvis du vil være med i puljen. Vi trækker lod, og vinderne får direkte besked tirsdag den 7. juni.

Læs mere her 

Fernisering: Shores of Selves af Kinga Bartis

Torsdag den 9. juni kl. 17.00-19.30 Tranen, Gentofte Hovedbibliotek

Kinga Bartis (f. 1984) er født i Transsylvanien, Rumænien, og bor og arbejder i København. Bartis dimitterede fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2018.

I Kinga Bartis’ værk er nærmest alt i bevægelse. De ting, som vi sædvanligvis skelner fra hinanden, flyder her sammen. En menneskekrops omrids sløres i havets strøm. Havet glider over i himlen. En fugls vingeslag gribes af vinden og går i et med skyerne. Bartis’ værker er som økosystemer. Intet kan anskues isoleret. De forskellige elementer er ikke afgrænsede af klare konturer. De vibrerer. Alting er ikke blot animeret. Tingene er også så sammenvævede, at de animerer hinanden.

Med Bartis’ første institutionelle soloudstilling Shores of Selves på Tranen præsenteres en verden, hvor alting har et selv, men selvet er i forandring og uden afgrænsning.

Gratis.

Læs mere om udstillingen her 

Niels Overgaard: Det hele handler ikke om dig

– antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening

Torsdag den 16. juni kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

I dette inspirerende og underholdende foredrag giver journalist og forfatter Niels Overgaard en moderne og lettilgængelig introduktion til principperne i stoisk filosofi. Det sker med afsæt i den anmelderroste tankevækkende og provokerende bestseller Det hele handler ikke om dig – antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening fra 2020.

Stoicisme er en antik filosofisk retning, der lægger vægt på rationalitet, selvkontrol og adskillelse af følelser og fornuft. Den stoiske filosofi har vundet stor udbredelse i det 21. århundrede, hvor stoiske principper kan hjælpe det moderne menneske til sindsro i en foranderlig verden.

Entré: 40 kr.

Køb billet her 

Husk Kultur & Festdage på bibliotekerne

Kultur & Festdage løber af stablen i hele Gentofte den 9.-12. juni, og bibliotekerne er selvfølgelig også med. Se programmet for dit lokale bibliotek her:

Hovedbiblioteket Kl. 17-19 Silent Disco Kl. 19-20 Fællesspisning Kl. 20.30 Koncert med Afenginn

Vangede Bibliotek Fredag kl. 18-22 Blues i bibliotekshaven Lørdag kl. 11-13 Drop-in workshop: Slip din indre virus løs Alle dage kl. 06-00 Udstilling: Et socialt kunstprojekt om Corona

Dyssegård Bibliotek Søndag kl 15-16 Teater: CameliOrquestra Alle dage kl. 06-00 Udstilling: Et socialt kunstprojekt om Corona

Bibliotekerne er også med lørdag den 11. juni, når familiefestivalen “Sej, sund og sikker” indtager Øregårdsparken.

Se det fulde program og tilmeld dig her 

Biblioteket anbefaler: Bille Augusts Pagten – nu på Filmstriben

Bille Augusts storfilm Pagten er nu tilgængelig på Filmstriben.

Pagten fortæller historien om den feterede og verdensberømte Karen Blixen, der som aldrende og sygdomsplaget lever en mere og mere isoleret tilværelse. En dag møder hun den unge forfatterspire Thorkild Bjørnvig, som har et brændende ønske om at blive en stor kunstner, og hun indvilliger i at blive hans læremester. Men den slags er ikke gratis, og inden længe viser relationen sig at blive yderst skæbnesvanger for den unge Bjørnvig.

Læs bibliotekets anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev