Hovedbibliotekets café genåbner 1. marts med ny forpagter – hvad skal den hedde?

I uge 7 er det vinterferie, og i ferierne er der særligt fokus på børnene på bibliotekerne. I år har Gentofte Hovedbibliotek flyttet Norge til Gentofte med temaet “Norge, bøger fra det høje Nord” og børneudstillingen Garmanns hemmelighed.

Har du børn eller børnebørn, er der masser af aktiviteter på bibliotekerne, som du kan tage dem med til.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Læs mere om børnearrangementer i vinterferien her 

Hvad skal Hovedbibliotekets nye café hedde? – giv dit bud senest 8. februar kl. 10.00

Fra den 1. marts 2022 er det igen muligt at få en forfriskning i caféen, når du besøger Gentofte Hovedbibliotek. Rikke Bergsagel er den nye forpagter, og hun har brug for hjælp til at finde det helt rigtige navn til caféen.

Rikke er på udkig efter et navn, der afspejler, at caféen er placeret i et bibliotek – så forslag fra bøgernes verden er meget velkomne. Har du det helt rigtige bud, så kvitterer vi med et gavekort til en VIP-frokost i caféen for dig og tre venner, hvor Rikke vil forkæle jer med diverse lækkerier (Gavekortet har en værdi af 800 kr.).

Klik på knappen herunder og skriv dit bud i formularen nederst, så deltager du i konkurrencen om VIP-frokosten.

Men du skal være hurtig! Sidste chance for at indsende dit bud er tirsdag den 8. februar kl. 10.00.

Klik her og skriv dit forslag i formularen nederst 

Kom til kaffesmagning og fastelavnsboller

Torsdag den 10. februar kl. 15.00-17.00

Gentofte Hovedbibliotek

Rikke Bergsagel, som er forpagter af Hovedbibliotekets nye café, inviterer torsdag den 10. februar kl. 15-17 til kaffesmagning og fastelavnsboller til de første 100 gæster i caféen.

Børneudstilling: Garmanns hemmelighed

01.02.22 – 25.05.22 Gentofte Hovedbibliotek

Tag børn eller børnebørn med på Hovedbiblioteket og træd ind i Garmanns fortryllede univers mellem birketræer, græs, planter, blade og dyr. I kan kravle ind blandt træerne og se, om I kan få øje på alle dyrene eller gemme jer og kigge på stjerner i den hemmelige hule.

Udstillingen er baseret på Garmanns hemmelighed, en smuk billedbog af den norske forfatter og illustrator Stian Hole.

Den 18. februar er der mulighed for at opleve et forløb i udstillingen, når vi går på opdagelse i udstillingen, læser bogen og laver collage på Ipads.

Læs mere og tilmeld jer et forløb i udstillingen her 

Ændrede vilkår for betaling af gebyr og erstatninger pr. 1. marts

Fra den 1. marts kan du ikke længere betale gebyrer eller erstatninger på biblioteket, via hjemmesiden genbib.dk eller via appen Biblioteket. I stedet får du opkrævning i e-Boks.

Har du fået besked i e-Boks fra Gentofte Bibliotekerne? Så er det fordi du har gebyr eller erstatning til betaling. Vi opfordrer dig til at betale i løbet af februar og gør opmærksom på, at vilkårene for betaling af gebyrer og erstatninger ændrer sig 1. marts.

Vi har derfor sendt en oversigt til dig, hvis du har gebyr eller erstatning til betaling. Ændringen sker, fordi al opkrævning overgår til Gentofte Kommunes centrale afdeling i Borgerservice. Du vil fortsat kunne følge dine gebyrer på din lånerprofil på genbib.dk eller i appen Biblioteket.

Ændringen medfører ikke ændringer i gebyrtakster eller i øvrige lånervilkår. Med det nye system vil du modtage en opkrævning i e-Boks med oplysninger om betaling via netbank eller girokort.

Borgere, der er fritaget for digital post, vil modtage almindelig brevpost.

FAQ – få svar på dine spørgsmål til de ændrede vilkår her 

6 klassikere at fordybe sig i på eReolen

Litteraturformidler Therese West Boardman anbefaler seks af sine yndlings-klassikere på eReolen.

Flere danske forlag har digitaliseret dele af deres litterære bagkatalog. Derfor kan du nu finde mange af de skønne klassikere på eReolen. Klassikere, som tåler at blive læst – eller lyttet til – igen og igen.

Læs 6 anbefalinger, som du både kan låne som e-bog og lydbog 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev