Ny fuglekiggerplatform indviet ved Holløse Bredning

I sidste uge var der smil på læberne, da det røde bånd blev klippet over til indvielsen af den nybyggede fuglekiggerplatform ved Holløse Bredning. Det var en særlig dag i friluftslivets tegn, da platformen gør det lettere for alle at nyde synet af det varierede og rige fugleliv. En skridsikker rampe og en grusbelagt markvej fra en nærliggende parkeringsplads, gør det muligt for kørestolsbrugere og gangbesværede at opleve den vidstrakte udsigt fra platformen. Projektet kom til verden gennem et samarbejde mellem Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Naturstyrelsen og ikke mindst det hjertevarme par Charlotte og Michael Sørensen, der har lagt jord til platformen, så de kan dele den fantastiske udsigt med mange andre.

Se den majestætiske havørn i vinterferien

Du behøver ikke være lidenskabelig fugleentusiast for, at platformen er et besøg værd. Den ligger nemlig i et naturskønt område, og med hjælp fra flotte illustrationer af de forskellige fugle i området, kan selv de, der ikke har stor forstand på fugle genkende den ranke sølvhejre eller den dykkende hvinand. Så mangler du et udflugtssted i vinterferien, er fuglekiggerplatformen værd at lægge vejen forbi. Måske du kan være heldig at se en havørn eller to.

Find vej til fuglekiggerplatformen

Vinterferieaktiviteter i nationalparken

For mange er vinterferien lige om hjørnet, og måske vintersolen frister til at komme ud og få friske røde kinder af den kølige februarluft. Nationalpark Kongernes Nordsjælland byder på et væld af dejlige oplevelser for både børn og voksne – også om vinteren. Så det er bare med at komme ud og nyde det. Du kan f.eks. nå et af årets sidste kolde vinterdyp i Esrum Sø, lade dig fordybe i kontrasten mellem lyngbevokset landskab og bronzeskulpturer i Rusland, opleve bævere ved Arresø eller gå i H.C. Andersens fodspor ved Marienlyst Slotshave. Vi har samlet 5 gode nationalparkoplevelser, du og familien kan kaste dig over i vinterferien.

Du kan også tage med familien på spændende guidede ture i Nationalparken. D. 16. februar kan du tage med Nordsjællands Naturskole på naturvanding og fuldmånetur i Tegners Skulpturpark eller tage børnene med til fuglebingo i Solbjerg Engsø d. 20. februar.

Se og book oplevelser i nationalparken her.

Søg støtte til din gode idé gennem nationalparkpuljen

Drømmer du om at bidrage til at bevare og styrke naturen, landskabet og kulturhistorien i Nationalpark Kongernes Nordsjælland? Eller ligger du inde med en drøngod idé til at skabe friluftsoplevelser i nationalparken? Så er det nu du skal slå til, for indtil den 6. marts har du muligheden for at søge støtte fra den nye nationalparkpulje, der er sat i verden for at støtte projekter, der bidrager til at udvikle nationalparkens formål. Nationalparkpuljen kan søges af private lodsejere og lokale foreninger til projekter der udvikler og styrker natur, kulturhistorie, friluftsliv, formidling, undervisning og forskningsrelaterede aktiviteter i nationalparken. Der kan søges mellem 25.000 og 100.000 kr. til et projekt.

Ansøgningsfristen til puljen er søndag den 6. marts kl. 12.00.

Læs mere om puljen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev