Begivenheder

Andre nyheder

Trafikprognose: Helligdag lokker tusindvis ud på vejene

Trafikprognose: Helligdag lokker tusindvis ud på vejene

Kristi himmelfartsferien er få dage væk, og for mange er det ensbetydende med forlænget weekend og en tur i sommerhus. Særligt onsdag eftermiddag giver de mange biler på vejene risiko for kø og ekstra rejsetid.

Foto ABW
Det er en god idé at køre hjemmefra i god tid og holde sig opdateret om trafiksituationen, hvis man begiver sig ud i trafikken onsdag eftermiddag.

Dagen op til Kristi himmelfartsdag er nemlig en af årets helt store rejsedage, og går det, som det plejer, vil tusindvis af danskere søge mod de store sommerhusområder. Mange tager afsted efter arbejde, og det betyder, at ferietrafikken blander sig med eftermiddagens myldretidstrafik – og at der vil være rigtig mange biler på vejene og dermed også større risiko for kø og forsinkelser.

Presset på vejene vil være størst onsdag mellem kl. 14.00 og 19.00, mens der også er risiko for tæt trafik og mindre kødannelser torsdag kl. 11.00-14.00. For begge dage gælder det, at trafikken hovedsageligt vil bevæge sig fra hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde.

Søndag venter så hjemrejsetrafikken, hvor mange har for vane at pakke bilen og tage afsted midt på dagen, hvorfor man med fordel kan køre udenfor tidsrummet 12.00-16.00. Her går turen den modsatte vej, nemlig fra Jylland mod hovedstadsområdet via E20, Vestmotorvejen og Sjællands Odde.

Den øgede trafikmængde til og fra de store sommerhusområder i Danmark vil især sætte sit præg på trafikken langs den jyske vestkyst, nær Skagen og i Nordsjælland. Forvent derfor tæt trafik på de store rejsedage på rute 11 mellem Ribe og Ringkøbing, rute 40 ved Skagen, rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse og rute 21 til og fra Sjællands Odde.

Stort vejarbejde på E45
Vejdirektoratet er lige nu i gang med at udbygge motorvejen mellem Vejle og Skanderborg på en ca. 38 km lang strækning. Det kan give anledning til forlænget rejsetid, da der vil være trafikale restriktioner langs strækningen.

Læs mere om udbygningen af E45

Hold øje med den aktuelle trafiksituation
Husk at der altid kan opstå kø og forlænget rejsetid på grund af uheld, dårligt vejr og andre uforudsete hændelser – og at risikoen naturligt nok er større, når der er mange biler på vejene.

Vejdirektoratet opfordrer alle trafikanter til at holde sig orienteret om den aktuelle trafiksituation på ruten både før og under køreturen. Det kan du gøre på Trafikinfo.dk eller ved at lytte til P4 Trafik, mens du alligevel sidder i bilen. Begge steder vil du løbende blive opdateret om hændelser på vejene, hvilket giver en bedre chance for at undgå kedelige overraskelser i trafikken. Skulle der opstå problemer på ruten, kan du måske nå at ændre rute eller afrejsetidspunkt.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs Vejdirektoratets trafikprognose

Sådan ser trafikprognosen ud for dette års Kristi himmelfartsferie. Grafik: Vejdirektoratet

6. maj 2024
Hvid te – En af de fineste teer i verden

Hvid te – En af de fineste teer i verden

Hvid te er kendt for at være den mest skånsomme form for te, da den plukkes lige inden tebusken springer ud. De fine og bløde topskud, dækket af sølvhår, giver hvid te dens karakteristiske udseende og smag. Oprindeligt blev hvid te udelukkende produceret i Kina, hvor den har været en skat i århundreder. I nyere tid har andre lande kastet sig over kunsten at producere hvid te og tilføjet deres egne unikke twist.

6. maj 2024
Pressefoto Gentofte Kirke

Lopper under Linden

Tag din næste under armen og find spændende ting og sager, tøj, møbler og ting, du ikke anede du måtte eje. Foruden stande med gode loppefund, vil der også være hjemmebagt kage og kaffe. Kom og besøg loppemarkedet og gør et godt fund!

5. maj 2024
Organisationer står sammen om ny kampagne for god kørsels-kultur på gravelcyklen

Organisationer står sammen om ny kampagne for god kørsels-kultur på gravelcyklen

Vi er vant til at se masser af danskere motionere på landevejene på deres racercykler. Men den nye trend, gravelcyklen, som mest af alt er en racercykel med knopdæk til kørsel i natur og skove, giver visse steder udfordringer i mødet med andre naturelskere. Det sætter DGI, DIF, Danmarks Cykle Union og Friluftsrådet fokus på i en ny kampagne.

4. maj 2024
Rhône i alle farver

Rhône i alle farver

Gør dig klar til at dykke ned i dybet af smage og aromaer, der kun findes i Rhônedalens vine. Fra kraftfulde rødvine, der vækker dine smagsløg, til kompleks hvidvin og en delikat rosévin, får du her den bedste introduktion til Rhônedalen! Holte Vinlager Gentofte frister med lækre nyheder.

4. maj 2024
Akutberedskabet får 10 millioner kroner til forskning fra Novo Nordisk Fonden

Akutberedskabet får 10 millioner kroner til forskning fra Novo Nordisk Fonden

Det er Akutberedskabets forskningsleder, professor Fredrik Folke, der har modtaget bevillingen og dermed styrket muligheden for at forske i, hvordan forbedret erkendelse af hjertestop og akut behandling kan øge chancen for succesfuld genoplivning efter hjertestop.

3. maj 2024
Med fokus på bygningskultur, bæredygtighed og bygningskultur inviterede foreningen Netværk for bindingsværk til arrangement på Ærø. Her blev der kigget på materialer, givet gode råd til renovering af historiske huse, og budt på byvandring i byens gader, på torvet og i bymidten.
Foto: Steffen Stamp

Få støtte til at vise det særlige i jeres lokalsamfund frem

Danmark er fyldt med steder, der er værd at bevare og kende til. Men mange kender ikke de særlige bygninger og steder i deres lokalområde.
Nu er det igen muligt at søge om op til 25.000 kr. til arrangementer, der sætter bygningskultur, bæredygtighed og lokale fællesskaber i fokus. Puljen ‘Samlingskraft – sammen om steder vi holder af’ er i denne omgang åben frem til den 23. maj.

3. maj 2024