Der kan være mange årsager til, at du bør bruge en aktiesparekonto, og i denne artikel vil vi gå lidt i dybden med to af disse. Du behøver såmænd ikke at være enormt bekendt med investeringer, aktier, obligationer og lignende for at få en aktiesparekonto – du behøver blot at have en sum penge, som du gerne vil investere med.

Normalt skal man have (afhængigt af din bank) imellem 50.000 og 100.000 for at en aktiesparekonto kan give mening. Hvis du har det og har besluttet dig for at bruge en aktiesparekonto, kan du blot kontakte din bank. Din bankrådgiver klarer derefter resten for dig.

Det er vigtigt at nævne, at du selv står for at købe og sælge via aktiesparekontoen. Hvis du skal have rådgivning til det, er det ikke nok blot at anskaffe sig en aktiesparekonto – her må du ligeledes søge en rådgiver.

Vil du lave investeringer for dine børn?
Du kan bruge en aktiesparekonto til at investere for dine børn. Du kan nemlig, via aktiesparekontoen, købe aktier i dit barns navn. Du vil ikke blive beskattet på samme måde som normalt, idet et højt afkast vil blive betragtet som en “gevinst”.

På den måde kan du hurtigt skabe en stor fortjeneste på vegne af dine børn. Du kan hjælpe dem med at starte deres liv rent økonomisk, når de engang er voksne – hvad end de skal bo i Gentofte eller et helt andet sted.

Nybegynder på aktiemarkedet
At opret en Aktiesparekonto kan være en hjælpende hånd rent praktisk, hvis du er ny på aktiemarkedet. Med en aktiesparekonto investerer du nemlig din pengesum på en meget nem måde og beskatningen er overskuelig, idet der er færre regler ved brug af en aktiesparekonto. Man kan kun forestille sig at dette har været med til at gøre aktiesparekontoen populær!

På den måde kan det hurtigt blive mere overskueligt at begynde at investere! Du behøver ikke længere at blive stresset over regler og skattesmæk. SKAT tjekker ganske enkelt, om du har tjent penge og de trækker kun 17% af din fortjeneste – hvilket tydeligvis er meget mindre end på normal vis.

Den garvede aktieinvestorer
Du har mange muligheder med aktiesparekontoen, uanset om du har investeret før og kender meget til aktier og aktiemarkedet – eller om du er helt grøn i feltet. Måden hvorpå en aktiesparekonto kommer den garvede aktieinvestestorer til gavn er i forbindelse med skat.

Ligesom med nybegyndere, skal du nemlig kun betale 17% i skat, hvilket er en stor forskel i forhold til andre skatteprocenter. Det kan bestemt hurtigt betale sig kun at betale 17% af afkastet i skat, hvis du ofte oplever et højt afkast i forbindelse med dine investeringer.

Du kan bruge en aktiesparekonto til at investere for dine børn. PR-foto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev